.

.

17 Eylül 2009 Perşembe

Cari Hesap Mahsuplu Sermaye Artışı

Rapor Sayısı : 2008/2/B 04 / 08 / 2008
SERMAYEYE İLAVE EDİLECEK
ORTAK ALACAKLARININ (ORTAKLARA BORÇLAR)
TESPİTİNE AİT SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK RAPORU

İNCELEMEYİ YAPAN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRİN :
ADI SOYADI :
BAĞLI BULUNDUĞU ODA :
RUHSAT NUMARASI :
ODA SİCİL NUMARASI :
BÜRO SİCİL NUMARASI :
KAŞE NUMARASI :
İŞ ADRESİ :
TELEFON :
VERGİ DAİRESİ, HESAP NO :

TESPİTİ YAPILAN ŞİRKETİN :
ÜNVANI :
ADRESİ :

TİCARET SİCİL NUMARASI :

VERGİ DAİRESİ, HESAP NO :
SERMAYESİ :

1- GENEL BİLGİ
....................................adresinde faaliyet göstermektedir. ................tarihli Ortaklar Kurulu Kararına göre şirket ortakları, arttırılan sermayeye tekabül eden .................- TL’nı, şirketten olan alacakları ile ödeme kararı aldıklarından bu raporun konusunu ortakların şirketten olan alacaklarının tespiti oluşturmuştur.

2-ŞİRKETİN YASAL DEFTERLERİNİN TASDİKİNE İLİŞKİN BİLGİLER :
YILI
YASAL DEFTERİN NEVİ
TASDİK MAKAMI
TASDİK TARİHİ/NOSU 3

3-İ N C E L E M E L E R :
Ortakların Şirketten Olan Alacak Tutarının Tespiti : ........................tarihli mizana göre ortakların kısa vadeli alacaklarının takip edildiği 331 hesabın alacak bakiyesi .......................TL.’dir.
Bu tutarın ...............- TL.’lik kısmının Ortak .......................... ait olduğu anlaşılmıştır. Bu tutar Sermaye artırımı için kullanacaktır. .................................. Şirketi’nin 200.. yılı Yasal Defter kayıt ve belgelerinin incelenmesi neticesinde,
ORTAKLARA BORÇLAR HESABI (331) oluşturulması; Vergi Kanunları, Tek düzen hesap ve genel kabul görmüş Muhasebe kurallarına göre yapılığı tespit edilmiştir.

4- SONUÇ :İstanbul Ticaret Sicili Memurluğu’nun ........................ sicilinde işlem gören .......................Şirketi’nin defter kayıt ve belgeleri incelenmiş, inceleme sonucunda (331) ORTAKLARA BORÇLAR Hesabı kalemlerinin doğru ve eksiksiz şekilde hesaplandığı tespit edilmiş bu alacakların Sermaye arttırımda kaynak olarak kullanılmasında, yasal mevzuata aykırı bir durum olmadığı tespit edilmiştir.
SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR



---------------------------------------------------------



...................................................LİMİTED ŞİRKETİ ORTAKLAR KURULU KARARI

Karar Tarihi: ...............................
Karar No : .......

Şirket sermayesinin ...........................TL den .............................TL ye çıkarılmasına ve şirket ana sözleşmesinin sermaye maddesinin aşağıdaki şekilde tadil edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Yeni şekil
Madde: 6
Şirketin sermayesi ..............................olup Bunun; ..................................TL’si .....................................................TL’si ........................................‘a aittir.Eski sermayenin tamamı ödenmiştir.Bu defa artırılan sermayenin ........................TL nin ortakların şirketten olan alacaklarından karşılanacaktır.

Ortak alacakları, İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odasına 975 sicil numarası ile kayıtlı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ali İsmet tekin tarafından ..........................tarihli ............. sayılı raporu ile tespit edilmiştir.

ORTAK ORTAK

Hiç yorum yok: