.

.

2 Ocak 2008 Çarşamba

KDV Ocak 2008 Yorum

Böylece 3 önemli konuda vergi artışı ve bağlantılı olarak,vergi kdv olduğundan,fiyatlarda artış yıl sonu sürprizi olarak karşımıza dikilmiş oldu, -pamuk -et -leasing ette ve pamuk ta %7 artış demek olan bu uygulamanın mantığı ne acaba?
Turizmcilerin israrla istedikleri kdv indirimide bu sektöre hediye edildi, aslında bu alanda pek çok bizim rakibimiz olan ülkede kdv oranı 3-5 falan, bizde 18 den 8 indirildi, ama sözde indirildi, yatan,yatmayan, yemek yiyen,yemeyen, yemekte içecek alan almayan, içeceği alkollü olan,olmayan, yemeden sadece içen, içtiği alkollü olan gibi saçmasapan bir turizm tesisleri kdv tarifesi çıktı ortaya, sadece bu tarifeye bakıp bu iş yapılmaz artık diye kapısına kilit vuracak otel işletmeleri olacaktır.
O pamuk ve etteki %7 artış ülkede zaten düşen pamuk üretimi ile hayvan besiciliğini tam çıkmaza sokacak nitelikte. Pamuk konusu da önemli tabi çine tekstilde tam teslimiyet, ama et, sanırım pamuk ve buğday gibi ette de dışa bağımlı hale geleceğiz, bu bürokrasi,bu özal döneminin ürünü sorumlu kaşeli mühürlü imzası gereken memur zihniyeti ile bakalım ne etleri ne safhada iken nasıl sokulacak ülkeye.
(o kaşeli mühürlü imza yetkili memur özaldan öncede vardı ama o dönemde bir cesaret bir kendine güven bir sırtını devlete dayayarak rüşvet alma havası gelmişti ya,onu kast ettim.)

Hiç yorum yok: