.

.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

KDV iadesi.

KDV İADESİNDE YENİLİK

VERGİ SİRKÜLERİ

NO: 2011/86

KONU: 53 Seri No.lu KDV Sirküleri Uyarınca KDV İade Taleplerinde Elektronik Ortamda Alınacak Satış Faturaları Listesine İlişkin Duyuru Yayımlandı.

Gelir İdaresi Başkanlığınca, 53 Seri No.lu KDV Sirküleri uyarınca KDV iade taleplerinde elektronik ortamda alınacak satış faturaları listesine ilişkin duyuru yayınlanmıştır.

Bilindiği üzere, katma değer vergisi iade hakkı doğuran işlemlerde, Ocak/2010 vergilendirme döneminden itibaren KDV iadelerine esas teşkil eden bazı listelerin elektronik ortamda alınması uygulamasına başlanılmış olup, bu konuya ilişkin açıklamalara 53 Seri No.lu KDV Sirkülerinde yer verilmiştir.

Bu çerçevede mükellefler, 3065 sayılı KDV Kanunu’nun 9 ve 11/1-c maddelerine istinaden ilgili KDV Genel Tebliğlerinde belirtilen "Tevkifata Tabi İşlemlere Ait Satış Faturası Listesi" ile "İhraç Kayıtlı Teslimlere Ait Satış Faturası Listesi"ni de, Temmuz/2011 ve daha sonraki dönemlere ait KDV iade talepleri için geçerli olmak üzere İnternet Vergi Dairesi’nden göndereceklerdir.

Buna göre, Tevkifata Tabi İşlemlere Ait Satış Faturası Listesi (Tevkifatlı Satış Faturası Listesi) ile İhraç Kayıtlı Teslimlere Ait Satış Faturası Listesi’nin (İhraç Kayıtlı Satış Faturası Listesinin) İnternet Vergi Dairesi üzerinden oluşturulup gönderilmesi esnasında Sistem; iade hakkı doğuran işlem türüne bağlı olarak gönderilmesi gereken listelere ilişkin linkleri otomatik olarak ekrana getirmektedir. Söz konusu listelere belge girişi ve Excel dosyası oluşturulmasına ilişkin detaylı açıklamalara örnekleri ile birlikte aşağıda yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı'nın duyurusundan ulaşabilirsiniz.

KDV İade Taleplerinde Elektronik Ortamda Alınacak Satış Faturaları Listesine İlişkin Duyuru

Hiç yorum yok: