.

.

10 Mayıs 2007 Perşembe

Vergi Levhası

Vergi levhalarının V.U.K. nun 142 seri nolu tebliğinde belirtilen şekle uygun olması gerekiyor. Söz konusu tebliğde vergi levhasının şekli ve ölçüleri hakkında şu açıklamalar var.
IV _ Vergi Levhalarının Şekli ve Ebadı : Bu tebliğin A Bölümünde yazılı mükelleflerin sabit işyerlerinde asacakları levhaların 17,5 x 25 cm. ebadında, taşıt işletenlerin taşıtlarına asacakları levhaların ise, 8 x 12 cm. ebadında ve her iki levhanın da kartondan mükelleflerce yaptırılması Bakanlığımızca uygun görülmüş olup, ayrıca şekli ve muhtevası Ek : 1 de gösterilmiştir
E-vergi levhası ile 142 seri nolu tebliğdeki vergi levhası hemen hemen aynı,ancak; e-vergi levhasında "tasdik" kısmı mevcut değil. Tebliğde belirtilen şekil ve içeriğe uygun basmak ve tasdiklemek kaydıyla bu e-vergi levhası da kullanılabilir.
146/I-2.b seri nolu tebliğde de her katta birden fazla reyon bulunması halinde 1 adet tasdikli levha kullanmak şartıyla diğer levhaların fotokopi olabileceği belirtilmektedir. Şube işyerlerinin fotokopi ile çoğaltılmış levha kullanabileceklerine dair herhangi bir hüküm mevcut değildir.
Vergi levhalarını biz onaylıyorsak 25 Haziran'a kadar vergi dairemize liste ekli dilekçe veriyoruz. Vergi dairesine onaylatmamız halinde 31 Mayıs son gün.
Tabi vergi denetçisi içinde 1 hazirandan itibaren yeni vergi levhasını asılı görmemek ceza uygulama nedenidir.

Hiç yorum yok: