.

.

10 Ocak 2013 Perşembe

İNŞAAT YAPIM SÖZLEŞMESİ

İNŞAAT YAPIM SÖZLEŞMESİ
1. .......ili, ……………..  ilçesi  ……………………………………. adresi  ………………………………. Parsele ait bulunan arsalara ait inşaat yapım sözleşmesidir.
2. Konuyla ilgili olan arsaların projelendirme ve ruhsat işlemleri müteahhit  tarafından  yaptırılacaktır.
3.Arsa sahipleri projelendirmeden doğacak aksaklıklardan sorumlu değildir.
4.İnşaat alanında çalışmaların yasalarda belirtilen şekilde güvenli bir şekilde çalışmasını  müteahhit firma sağlayacaktır .
5. İlgili iş güvenliği yasasında belirtilen emniyet ve güvenlik dosyasını müteahhit firma temin edecektir
6. Yapılacak inşaat bayındırlık esasına göre yapılacaktır .
7. Yukarıda belirtilen arsada yapılacak olan inşaatın SSK işçilik primleri ve diğer ilgili resmi kurumlara ödenecek vergiler ve haçlar vs tamamı müteahhit firma tarafından yapılacaktır.
8. Yapılacak olan binada proje diğer aksaklıkları önlemek maksadıyla sürekli olarak .......... Yapı Denetim LTD ŞTİ tarafından denetlenecektir.
9.İnşaatların hafriyat alımı ile başlayan ve yapı kullanma izin belgesi alımına  kadar olan süreçte bütün yapı işlemleri ile diğer işleri takip ve gerçekleştirilmesi müteahhite aittir
10. İnşaatın tamamında kullanılacak malzemelerin renk kalite ve markası ve seri seçimi tamamen mal sahibine aittir . Müteahhitlik firma mutlaka yapı sahibinin tercihine göre hareket edecektir .
11.İnşaatın yapımı esasında işçilikten tamamen müteahhit firma sorumludur. İşçilikten kaynaklanan bir hata vuku olursa müteahhit firma giderip arsa sahibinin onayını alacaktır.
12. İş bu sözleşmede 12 madde olup ………/……/.………… tarihinde taraflarca okunarak imza altına alınmıştır
                  YAPI SAHİPLERİ                 MÜTEAHHİT  FİRMA

Hiç yorum yok: