.

.

29 Nisan 2014 Salı

İşe Gelmeyen İşçinin Devamsızlığı Nasıl Bildirilecek - 29.04.2014

Soru: İŞE GELMEYEN İŞÇİNİN DEVAMSIZLIĞI NASIL BİLDİRİLECEK
Cevap: İşçinin devamsızlık durumunu şahitler huzurunda düzenlenen tutanak ve/veya tutanaklarla tespit eden işveren durumu işçiye bildirecektir. İş­veren, noter aracılığıyla bildirimi aşağıdaki şekilde yapacaktır. 
İHTARNAME
Sayın                                      :
Doğum Tarihi ve Yeri       :
Baba Adı                              :
SSK Sigorta sicil no           :
T.C. Kimlik No                     :
Adres                                     :
............................................ adresinde kurulu ................................. unvanlı işyerimizde          görevinde çalışmaktasınız.
.............. Ve....... tarihlerinde amirlerinizden herhangi bir izin almaksızın veya amirlerinize bilgi vermeksizin işinize gelmediğiniz tespit edilmiştir. Hakkınızda yapılacak işlemler esas olmak üzere;
a-) Sağlık mazeretinizin olması halinde hastaneden alacağınız bir belgenin,
b-)İşe gelmenizi önleyecek haklı bir sebebin olması halinde bunu belgeleyecek resmi bir evrakın, 3 gün içinde   tarafımıza/tarafıma ibrazını, aksi takdirde, kabul edilebilir bir mazeretle işe gelmediğinizin anlaşıl­ması halinde iş akdinizin 4857 sayılı İş Kanunu /25-II (g) bendine göre bildirim­siz ve tazminatsız olarak fesih edileceği hususunda bilginizi rica ederim.
Sayın Noter;
Üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, bir nüshasının dairenizde saklanmasını, bir nüshasının da tebliğ şerhini havi olarak tarafımıza iadesini rica ederiz.



Koray ATEŞ
E. Öğretim Görevlisi
korayates@muhasebetr.com
Kaynak: www.MuhasebeTR.com
(Bu makale yazılı veya elektronik ortamda kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır

Hiç yorum yok: