.

.

15 Nisan 2014 Salı

Vergi Davası.

………………….VERGİ MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI’NA
DAVACI  : (davayı açan kişinin adı soyadı, tüzel kişi ise ünvanı)
TC. Kimlik No / Tüzelkişi ise vergi kimlik numarası
ADRES  :
DAVALI : (Dava açılan kurum.  Örn. ……. Vergi Dairesi Müdürlüğü  / …… Belediye Başkanlığı)
DAVANIN KONUSU : (dava konusu edilen verginin dönemi, nevi ve miktarı  belirtilerek, ihbarnamelerin tarih ve sayılarının yazılması gerekmektedir.), (Vergiye ilişkin işlemlerde iptali istenilen işlemin tarih ve sayının yazılması gerekmektedir)
DAVAKONUSU İŞLEMİN TEBLİĞ TARİHİ: …/ …/ …
AÇIKLAMA VE YASAL MEVZUAT:
(1-Dava konusu edilen verginin  hangi sebeplerle iptal edilmesi gerektiğinin açıklanması
2- verginin veya vergiye ilişkin işlemin kanun, yönetmelik vs. mevzuata hangi maddeye, hangi yönden aykırı olduğu açıklanır.)
SONUÇ : ….. dönemi …… miktarlı …… vergi/cezalarının …….iptaline, yargılama giderlerinin davalı idareye yükletilmesine karar verilmesini arz ederim. …/ …/ …   Ad Soyad/Unvan-İmza

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
1-Dava dilekçesi ve ekleri davalı idare sayısından 1 fazla olması gerekmektedir.
2- Dava konusu edilen işlem belgelerinin (ihbarname, ödeme emri, vs.) birer suretleri dilekçeye eklenmelidir.
3- Dava dilekçesinde gereksiz ayrıntıya girmeksizin istemin açık,anlaşılır olması,davanın konusu ile sonuç kısmının aynı olması ve tüm dilekçe nüshalarının imzalı olması gerekmektedir.
4- Tüzel kişi adına açılan davalarda, dilekçeyi imzalan şahısın tüzel kişiyi temsile yetkili olduğunu gösterir dava açma tarihi itibariyle güncel imza sirkülerinin dilekçeye eklenmesi gerekir.
5- Dilekçelerde Duruşma talebi varsa, bu talebin dilekçenin görünür bir yerine ve belirgin olarak yazılması gerekmektedir.
6- Davanın öncesinde bir dilekçe ret kararı var ve dava bu dilekçe ret kararı üzerine yenileme suretiyle açılıyor ise, bu hususun yeni yazılan dilekçede belirtilmesi ve havaleyi yapan hakime mutlaka söylenmesi, dilekçe ret kararın yenileme dilekçesine eklenmesi,
7- Şehir dışına gönderilecek davalar için postaneden yapılacak posta havalelerinin, dekontlarının bir nüshasının ibraz edilmesi,
8- Mahkemeden idari işlem niteliğinde karar istenmemeli,
9-Yürütmenin durdurulması talep edilirken  2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27/3. maddesinin dikkate alınması.
İşlemlerin daha hızlı ve aksamadan yürütülebilmesi için yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi büyük önem arz etmektedir.




Hiç yorum yok: