.

.

8 Temmuz 2013 Pazartesi

BİRKAÇ ADIMDA BAĞIMSIZ DENETÇİ YETKİLENDİRMESİ

BİRKAÇ ADIMDA BAĞIMSIZ DENETÇİ YETKİLENDİRMESİ
SABRİ ORTA
SMMM- SPK DENETÇİSİ

o Öncelikle bağımsız denetçi olarak yetkilendirilebilmeniz için KGK bağımsız denetim yönetmeliğinde belirlenen denetçi şartlarına haiz olmanız gerekmektedir.
o Bu aşamadan sonra 15 yıllık SMMM veya YMM iseniz denetim yetkilendirilmesi için üniversitelerce yapılan geçiş süreci denetim eğitimlerine katılmanız ve orada başarılı olmanız ve bu başarı belgesini almanız gerekmekte veya SPK sınavlarını kazanmış olmanız gerekmektedir. Eğer sigortacılık ve özel emeklilik alanlarında denetim yapmak isterseniz sigortacılık ve özel emeklilik ile ilgili geçiş dönemi eğitimlerine katılmalısınız.
o Geçiş dönemi için 15 yıllık SMMM veya YMM iseniz uygulamalı mesleki eğitim gerekmemektedir.
o Bundan sonraki bölümlerde ise yetkilendirme müracaatı yapmamız gerekmektedir.
o Bunun aşamaları ise aşağıdadır.

o Öncelikli olarak E-İmza alınır. (Turktrust- e-tuğra , e-guven gibi firmalardan e-imza alınır.)
o Eybis eybis@kgk.gov.tr sisteminden denetçi yetkilendirme müracaatında bulunulur. (Google-Chrome web tarayıcısını kullanmanızı öneririz)
o Yetkilendirme için bir dosya numarası alınır ve sistem size bildirir.
o KGK dan işlemlerinin tamamlanıp yetkilendirme için onay mesajı alınır
o KGK tarafından istenilen 9228 kodu ile Vergi dairesine harç: 1.035 .TL Banka hesap numaralarına denetçi belgesi 250 .TL kimlik belgesi 150 TL olmak üzere toplam 1.435. TL yatırılır.
o Bu yatırılan bedellerin belgeleri ve fotoğraf e-imza ile KGK ya eybis@kgk.gov.trüzerinden yüklenilir ve bu aşamada tescil ve ilan için tekrar müracaat yapılır.

o Artık yapılacak şimdilik bir işlem yoktur. KGK tarafından yetkilendirmenin yapılması, tescil ve ilan işlemlerinin yapılması, gerekli kimlik, mühür ve denetçi lisansının tarafınıza gönderilmesinin beklenmesi gerekmektedir

Hiç yorum yok: